Hlavní obsah

Nalezené krnovské miminko už je ve Čtyřlístku

Právo, Denisa Telaříková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Krnov

Novorozený chlapeček, kterého v polovině dubna našly dvě ženy na lavičce ve venkovním areálu krnovské nemocnice, je od včerejška v péči dětského centra Čtyřlístek v Opavě. Toto zařízení je určeno dětem, které vyžadují okamžitou pomoc.

Foto: Policie ČR

Ručník, v němž bylo nalezeno podchlazené novorozeně v Krnově.

Článek

„Miminko se těší dobrému zdravotnímu stavu, proto již mohlo opustit naši nemocnici. Předali jsme jej v úterý do opavského Čtyřlístku,“ informovala Právo mluvčí krnovské nemocnice Eva Kijonková.

Událost stále prošetřuje bruntálská policie, která pátrá po rodičích chlapečka. Novorozeně totiž na lavičce u nemocnice leželo zabalené jen do ručníku a deky a bylo silně podchlazeno.

Policie pátrá po matce

„Dítě tehdy bylo v ohrožení života,“ popisovala bruntálská policejní mluvčí Pavla Tušková s tím, že policie na případu intenzivně pátrá, zatím se však matku či jinou osobu, která tam dítě umístila, nepodařilo najít.

Kriminalisté zjistili, že by se mělo jednat o ženu bílé pleti, věk kolem 30 až 40 let, výšky 160 až 170 cm, drobné až střední postavy, tmavě hnědých až černých vlasů po ramena, která byla oblečena do černých kalhot a bundy pískové barvy.

„Novorozený chlapeček byl v době nálezu zabalen do deky a ručníku. Rozhodli jsme se proto zveřejnit fotografii. Někdo by totiž z fotek mohl tyto věci poznat,“ shrnula Tušková.

V případě jakýchkoli informací se mohou lidé obrátit na nejbližší oddělení policie, linku 158 či přímo krnovské kriminalisty.

Policie případ prošetřuje jako podezření z přečinu opuštění dítěte nebo svěřené osoby, za což pachateli hrozí vězení od jednoho roku do pěti let.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám