Hlavní obsah

Radní z Mostů u Jablunkova napadl po fotbale zaměstnance obce

Právo, Anna Bortlíčková, Pavel Karban
Mosty u Jablunkova

V nemocnici skončil jednapadesátiletý zaměstnanec obecního úřadu v Mostech u Jablunkova na Frýdecko-Místecku poté, co jej měl napadnout tamní radní. Incident, který se stal v sobotu 21. dubna kolem 21. hodiny, vyšetřuje policie.

Foto: Luděk Fiala, Novinky

Článek

„K napadení došlo po fotbalovém zápase,“ potvrdil frýdecko-místecký policejní mluvčí Vlastimil Starzyk. Dodal, že napadení se zpočátku nejevilo vážné. „Při incidentu nakonec jeden z aktérů spadl nešťastně tváří na lavičku a zranil se,“ popsal s tím, že případ se momentálně řeší jako přestupek. „Pachatele máme, vyčkáme na lékařské zprávy, podle nich může být případ překvalifikován na ublížení na zdraví nebo těžkou újmu," řekl mluvčí.

Zraněnému poskytli pomoc záchranáři. „Pacient byl při vědomí, měl vícečetná poranění v oblasti hlavy, po ošetření byl muž převezen na třineckou chirurgickou ambulanci,“ sdělil mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl.

O rvačce ví i řada místních. „Bylo to večer po fotbale, oba prý byli opilí a poprali se,“ řekl jeden z obyvatel obce. Starosta Josef Szotkowski (ČSSD) Právu pouze potvrdil, že došlo k napadení pracovníka obce radním. „Nebyl jsem u toho, nevím, co a jak se stalo, nemohu se k tomu blíže vyjadřovat,“ řekl. Upřesnil pouze, že muž, který skončil v nemocnici, je zaměstnancem obce v pozici vedoucího pracovní čety.

„Ano, v sobotu večer jsme na chirurgickém oddělení přijali pacienta,“ potvrdila Právu mluvčí třinecké nemocnice Andrea Skříčková s tím, že v současné době je jeho stav stabilizovaný. „Je mimo ohrožení života, probíhají další vyšetření a konzultace s odborníky, které rozhodnou o další léčbě,“ doplnila. Další podrobnosti nesdělila s tím, že k tomu nemá souhlas pacienta.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám