Hlavní obsah

Ujížděl jsem, protože jsem pil alkohol, řekl řidič policistům

Právo, Miloslav Hradil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šumperk

Policistům se v Hanušovicích na Šumpersku při silniční kontrole snažil ujet 24letý muž. Po krátké honičce byl dostižen. Policistům pak řekl, že před nimi ujížděl, protože před jízdou pil alkohol.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

ilustrační foto

Článek

Hlídka chtěla řidiče zkontrolovat v úterý večer. "Muž zastavil deset metrů před ní a následně začal velmi rychle couvat. Policisté nasedli do vozidla a začali ujíždějící vůz pronásledovat,“ řekl Právu šumperský policejní mluvčí Josef Bednařík.

Policistům se podle něj podařilo ujíždějící vozidlo zastavit po zhruba dvou stech metrech. "Kontrolovaný řidič hlídce řekl, že chtěl ujet, protože požil alkohol. Dechová zkouška byla pozitivní s výsledkem 1, 37 promile alkoholu," uvedl mluvčí.

Muž byl podle něj na místě zadržen a byl mu odebrán řidičský průkaz. Při zákroku nebyl nikdo zraněn. Řidič je podezřelý ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. Hrozí mu až rok vězení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám