Hlavní obsah

Zmlátil muže, který si v jeho hospodě odskočil. Soud mu zmírnil trest

Právo, Petr Kozelka
Brno

Nezvyklou podívanou připravil loni v listopadu štamgastům hospodský v jedné brněnské restauraci. Vrhl se totiž na muže, který si z ulice odskočil na místní toaletu. Po překvapeném muži chtěl hospodský 20 korun jako poplatek za použití záchodu. Když host odvětil, že tolik platit nebude, hospodský jej ztloukl a peníze si vzal sám. Odvolací soud mu za to nyní zmírnil trest.

Foto: Petr Kozelka, Právo

Soud zmírnil Petru Pačinkovi trest.

Článek

Městský soud v Brně v březnu zuřivému hospodskému Petru Pačinkovi uložil pokutu 90 tisíc korun a zakázal mu pohostinskou činnost. "Hospodský nemá co mlátit své hosty," řekl tehdy soudce Michal Kabelík.

Odvolací Krajský soud v Brně ale v úterý pokutu snížil na 50 tisíc a zrušil i trest zákazu činnosti. "Potrestat obžalovaného pokutou i zákazem činnosti by pro něj bylo likvidační," odůvodnil změnu senát v čele s Vlastimírem Čechem.

Napadený muž si pro odskočení vybral hospodu, kam občas s přáteli chodíval. Věděl proto, že nemusí projít přes celý lokál, ale že záchody jsou na chodbičce ještě před samotným vstupem do hospody. Když si ulevil, nahlédl do provozovny, jestli tam náhodou není některý z jeho kamarádů. V tu chvíli po něm ale skočil majitel hospody a kuchař v jedné osobě a chtěl 20 korun za použití záchodu.

Na to překvapený muž opáčil, že je ochoten zaplatit pět korun. Když se otočil k východu, hospodský mu přetáhl bundu přes hlavu a zaskočeného muže zbil a zkopal za přihlížení několika hostů. Pod přívalem ran nakonec muž souhlasil se zaplacením 20 korun, na což mu upokojený hospodský vytiskl i doklad. Hned před hospodou ale napadený muž zavolal policisty, kteří konstatovali, že na záchodku žádné upozornění o poplatku není.

"Nic jsem neudělal, byl jsem falešně osočen, to se může stát komukoli a stalo se to právě mě," opakoval hostinský. Tomu ale soud neuvěřil.

Reklama

Výběr článků

Načítám