Hlavní obsah

Řídil opilý a bez řidičáku. Za zavinění nehody může strávit šest let ve vězení

Právo, jr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vsetín

Téměř dvě promile alkoholu v krvi měl dvacetiletý řidič Škody Octavie, který je podezřelý ze zavinění smrtelné dopravní nehody v katastru obce Hovězí, která se stala na Velikonoční pondělí. V úterý o tom novináře informovala mluvčí vsetínské policie Lenka Javorková.

Foto: Policie ČR

Vážná nehoda mezi obcemi Janová a Hovězí na Vsetínsku skončila smrtí motorkáře.

Článek

"Obdrželi jsme výsledky rozboru krve mladého řidiče z Karolinky. Podle analýzy měl v krvi téměř dvě promile alkoholu," řekla mluvčí.

Dvacetiletý mladík jel 9. dubna odpoledne mezi obcemi Janová a Hovězí na Vsetínsku. Předjížděl motocykl v okamžiku, kdy proti němu jelo další osobní auto. Chtěl se vrátit do svého jízdního pruhu, zachytil přitom ale motocykl. Octavie pak přejela do protisměru, kde se střetla s protijedoucím vozem. Devětačtyřicetiletý řidič motocyklu při nehodě utrpěl zranění, kterým na místě podlehl. [celá zpráva]

"Vyšetřování ukázalo, že dvacetiletý řidič z Karolinky si vzal vozidlo bez vědomí majitele.  Navíc nevlastní řidičský průkaz. Nyní přišly i zmíněné výsledky z laboratoře. Mladý muž je tedy podezřelý z usmrcení z nedbalosti, neoprávněného užívání cizí věci a navíc ohrožení pod vlivem návykové látky. Hrozí mu až šestiletý trest odnětí svobody," řekla Javorková.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám