Hlavní obsah

Lupiči si z pražského hotelu odnesli mince za 400 tisíc a jízdenky

Praha

Zhruba 400 000 korun převážně v mincích a jízdenky za více než 10 000 korun ukradla na konci loňského roku dvojice ozbrojených mužů z hotelu v Praze 3. Lupičům hrozí v případě dopadení až deset let vězení.

Policie pátrá po lupičích a svědkovi přepadeníVideo: Policie ČR

 
Článek

Lupiče i případného svědka zachytily bezpečnostní kamery v hotelu. Pachatelé se v hotelu vyznali, takže to mohou být podle policie bývalí zaměstnanci.

Dva maskovaní muži přepadli pracovníky recepce hotelu loni 22. prosince kolem 04:00. "Přistoupili k recepčním a pod pohrůžkou střelnými zbraněmi požadovali otevření konkrétního trezoru v kanceláři za recepcí," popsala přepadení policejní mluvčí Jana Rösslerová.

Recepční skončili spoutaní s páskou přes ústa

Lupiči přepadené recepční spoutali, ústa jim přelepili páskou a nechali je ležet na zemi v kuchyňce. Pak si z trezoru odnesli peníze a jízdenky. "Podle výpovědi přepadených mužů se dvojice chovala poměrně jistě. S největší pravděpodobností má vztah k tomuto místu, mohlo se jednat o bývalé zaměstnance," sdělila policejní mluvčí.

Oba pachatelé jsou ve věku kolem 30 let. Jeden z nich byl silné postavy, vysoký kolem 175 centimetrů. Při přepadení mluvili česky. Jeden z mužů měl oblečené černé látkové kalhoty a na nohou měl černé sportovní boty značky Adidas. Druhý byl oblečený do tmavě béžové mikiny, béžových kalhot s maskáčovým vzorem a na nohou měl bílé sportovní boty, velmi opotřebované. Oba byli maskovaní černými pletenými kuklami.

Kromě obou pachatelů hledají policisté také mladíka, který by mohl být důležitým svědkem. "Jen několik minut před loupeží se v hotelu objevil neznámý mladý muž v modré sportovní bundě, který si pouze prohlížel objekt a po chvíli z místa odešel. Policisté nevylučují, že by mohl svým svědectvím přispět k vypátrání lupičů," uvedla Rösslerová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám