Hlavní obsah

Těhotná žena praštila policistu lahví do hlavy, oháněla se i kabelkou

– Ostrava
Právo, hon

Ostravští kriminalisté vyšetřují napadení svých kolegů. Na policejní hlídku měla v pondělí zaútočit žena ve vysokém stupni těhotenství. Na muže zákona údajně útočila kopanci, lahví a nakonec i kabelkou. V letošním roce jde v Ostravě už o jedenáctý útok na policisty.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

ilustrační foto

Článek

K těhotné ženě, která se dopustila dopravního přestupku a tropila výtržnosti, přivolali policii městští strážníci po 02:00. "Žena byla gravidní. O to byl zákrok policistů komplikovanější. Vzhledem ke stavu ženy se snažili postupovat co nejohleduplněji," řekla mluvčí policie Gabriela Holčáková.

Po příjezdu policistů na místo žena odmítla dechovou zkoušku a policistům vulgárně nadávala. "Agresivita ženy se stupňovala," uvedla mluvčí s tím, že výtržnice jednomu z policistů vykopla z ruky přístroj k měření alkoholu v dechu. Pak ho udeřila lahví do hlavy.

"Když se měla žena snažit udeřit policistu opakovaně kabelkou, nereagovala na výzvy policistů a směřovala k nim vulgarismy nejhrubšího zrna, nezbylo než ženu zadržet. Poté přivolali na místo záchranáře, kteří ženu převezli k prohlídce,“ dodala mluvčí.

Žena už byla obviněna z přečinu násilí proti úřední osobě.

Reklama

Výběr článků

Načítám