Hlavní obsah

Strážný z věznice přerazil kolegovi čelist, protože mu přebral ženu

Právo, Patrik Biskup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pravděpodobně milostný trojúhelník stál za krvavou potyčkou mezi dvěma strážnými z věznice v Horním Slavkově na Sokolovsku. Rvačku na ulici odnesl jeden z nich přeraženou čelistí. Čtyřicetiletého „vítěze“ pěstního souboje vyšetřují pracovníci Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) pro podezření z trestného činu ublížení na zdraví.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Sám už také pověsil uniformu na hřebík a dobrovolně odešel do civilu. Podle informací Práva pracoval na pozici řidiče strážného, který vozil eskorty. Útok na kolegu byl zřejmě pomstou za to, že mu přebral ženu.

„Případ je ve stadiu, kdy jsme zahájili trestní stíhání,“ řekla Právu mluvčí GIBS Radka Sandorová. Obviněnému muži hrozí až tři roky vězení.

Incident se odehrál ve Větrné ulici v okrajové části města. Svědci znalí případu potvrzují, že si šli oba kohouti po krku kvůli ženě. „Štefan se nechal vyprovokovat od člověka, který mu rozbil manželství,“ řekl jeden z nich.

Muže litují i inspektoři

Ředitele slavkovské věznice Milana Dočekala celá věc velice mrzí. O obviněném muži hovořil pouze v superlativech, ale pro jeho zkratovité jednání omluvu neměl. „Je to slušný, poctivý a pracovitý člověk. Nikdy se nedostal do žádného maléru. Bohužel tentokrát situaci nezvládl nervově. Odehrálo se to celé za zvláštních okolností, což ho samozřejmě neomlouvá z toho, že se nechal vyprovokovat. Na druhou stranu jsou momenty, kdy se člověk jen stěží ovládne,“ reagoval Dočekal a naznačil, že incident skutečně souvisí s rozpadem rodiny.

Podle něho je to smutný příběh a většina zaměstnanců věznice, a dokonce prý i vyšetřovatelů GIBS stíhaného muže lituje. „Požádal o uvolnění ze služebního poměru a já jsem mu vyhověl. Kdyby to neudělal, tak bych ho musel stejně propustit. Šetření ještě není uzavřeno, takže nic bližšího k tomu říci ani nemůžu,“ uzavřel šéf káznice.

Reklama

Výběr článků

Načítám