Hlavní obsah

Lupič v botě schovával 37 tisíc korun

Právo, Petr Kozelka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Inspiraci ze starých románů, kde nejbezpečnější skrýš na peníze bývala v zablácených škorních, si zřejmě vzal jeden z lapků, které dopadli v těchto dnech brněnští kriminalisté. Ve své botě totiž před strážci zákona schovával 37 tisícikorunových bankovek. Muže a jeho dva komplice dopadli policisté v Brně po honičce krátce poté, co povedená trojice vykradla rodinný dům na Znojemsku.

Foto: Policie ČR

Zloděj schoval svůj lup v botě.

Článek

Po jejich poslední akci se jim na stopu dostali brněnští kriminalisté. Jejich šedý seat zastavili v ulici Zvonařka v Brně. Na znamení sice auto předpisově zastavilo, jakmile ale policisté vystoupili ze služebního vozu, řidič šlápl na plyn a snažil se hlídku setřást.

„Ujel však jen několik desítek metrů a byl policisty zablokován. Ani potom posádka nechtěla příliš poslouchat pokyny policistů. Ven z vozu tedy zloději putovali pod hrozbou namířené střelné zbraně. Policisté v autě pod zadním sedadlem našli i část lupu v eurech i korunách. Při osobních prohlídkách na služebně pak policisty čekalo další překvapení. V levé botě jednoho z podezřelých se spolu s chodidlem tísnilo i 37 tisícikorunových bankovek,“ prohlásil policejní mluvčí Pavel Šváb.

Kriminalisté kromě zmíněné vloupačky trojici prokázali krádež 140 tisíc korun z nákladního auta zaparkovaného před jedním z brněnských hotelů, která se stala na konci března. Dvojici pachatelů s hustě popsaným trestním rejstříkem nyní hrozí až pět let za mřížemi, jejich méně protřelý společník může skončit na tři roky ve vězení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám