Hlavní obsah

Osmnáctiletá dívka v autě si nevšimla motorkáře, ten na místě zemřel

– Přerov

Osmnáctiletá řidička osobního auta srazila v neděli nedaleko Hranic na Přerovsku motorkáře. Osmadvacetiletý řidič na následky zranění i přes rychlou péči záchranářů zemřel. Jeho spolujezdkyně utrpěla těžká zranění.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Mladá řidička je podezřelá z těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti a usmrcení z nedbalosti. Hrozí jí až šest let vězení, řekla v pondělí přerovská policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Nehoda se stala za Hranicemi směrem na Valašské Meziříčí. "Osmnáctiletá řidička jela s osobním vozidlem VW od obce Opatovice a na tříramenné křižovatce odbočovala směrem na Hranice. Zastavila na hranici křižovatky a dala přednost vozidlům, které jely po hlavní silnici. Pak se ale rozjela a nevšimla si motocyklu Honda jedoucího ve směru na Valašské Meziříčí," popsala policejní mluvčí.

Motorkář se snažil nehodě zabránit, dostal smyk a narazil spodní částí motocyklu do levého předního rohu vozidla. Při střetu utrpěl řidič těžká zranění, kterým ještě na místě nehody podlehl. Devětadvacetiletou spolujezdkyni odvezli záchranáři do hranické nemocnice, ze svých zranění se bude léčit osm týdnů. Řidička osobního auta si při nehodě narazila ruku. Alkohol u ní policisté na místě vyloučili dechovou zkouškou.

Tragická nehoda doplní letošní bilanci smrtelných nehod v Olomouckém kraji. Za první čtvrtletí zemřelo podle policejních statistik na silnicích regionu šest lidí, o 12 méně, než za stejné loňské období. Policisté v tomto období zaregistrovali 993 nehod, o sedm desítek více než loni.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám