Hlavní obsah

Policie obvinila dva muže bez práce, že se pokusili zabít svého bytného

Právo, Ludmila Žlábková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Česká Skalice

Dva muže ve věku 36 a 41 let obvinili královéhradečtí a náchodští kriminalisté ze zločinu vraždy ve stádiu pokusu. Podezírají je, že v noci z úterý na středu společně napadli po předchozí hádce 57letého muže, v jehož domě bydleli.

Foto: Policie ČR

Pokoj, kde došlo k pokusu o vraždu.

Článek

„V osudný den popíjeli od odpoledních hodin levné víno přímo na náměstí v České Skalici. Když přišli k poškozenému domů, pokračovali v pití alkoholu. Ve večerních hodinách se mezi nimi strhla hádka, která vyvrcholila nejprve údery pěstí do obličeje a dalších částí těla a po té několika údery kladivem do hlavy. Velmi těžce zraněného muže nechali ležet v jeho pokoji a odešli v klidu spát. Když se ráno probudili a majitel domu jevil velmi slabé známky života, zavolal jeden z nich záchranku,“ uvedla mluvčí krajské policie Ivana Ježková a dodala, že přesný motiv tragédie se stále vyšetřuje.

Na místo samozřejmě okamžitě vyjeli kriminalisté. Vzhledem k povaze zranění, zajištěným stopám a závěrům lékaře, začali případ šetřit jako vraždu ve stádiu pokusu. Oba spolubydlící zpočátku popírali, že by měli s činem cokoliv společného, nicméně důkazy a svědectví dalších osob je usvědčily.

Podle mluvčí patřili obvinění do skupiny sociálně vyloučených osob, které bydlely v domě napadeného muže, nikde nepracovali a převážnou část dnů se věnovali hlavně požívání alkoholu.

V průběhu pátečního odpoledne bude soudce Okresního soudu v Hradci Králové rozhodovat o vzetí obou mužů do vazby. V případě odsouzení jim hrozí trest odnětí svobody až na 18 let.

Reklama

Výběr článků

Načítám