Hlavní obsah

Dealer drog z jihu Čech zásoboval i Rakušany

Právo, Jiří Falout

Citelný zásah uštědřili jihočeští kriminalisté drogovému podsvětí nejen v Jihočeském kraji. Zadrželi dvě skupiny drogových dealerů, jeden z prodejců dokonce zásoboval Rakušany.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Koncem minulého týdne vyrazily do akce tři drsné kriminalistky z krajského ředitelství. Několikaměsíční důkladné šetření je přivedlo na stopu muže z Českých Velenic. Ten v Českých Budějovicích, téměř v centru města, prodával drogy. Dealera překvapil v noci v chodbě domu tým zásahové jednotky,“ informoval jihočeský policejní mluvčí Jiří Matzner.

Poznamenal, že po výslechu se kriminalistky do centra jihočeské metropole vrátily a v bytě v jednom z domů poblíž zásahu našly i výrobce. Dealer prodával pervitin desítkám osob a zásoboval jím i marihuanou také rakouské uživatele drog, kteří za ním jezdili. Byly jich desítky.

Další skupina čítala pět mužů. Jejich pravděpodobný šéf jen od ledna 2010 do dubna 2012 vyrobil a poskytl drogu nejméně v osmi stech případech. Tato banda se věnovala i krádežím. Policisté objevili ukradené obrazy, litografie, starožitnosti z vyloupených objektů. Ukradli také vozidla značky Ford Tranzit, Ford Escort combi či Ford Fiesta.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám