Hlavní obsah

Žena, kterou srazil Janoušek, opustila motolskou nemocnici

Právo, Josef Koukal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Jedenapadesátiletá Vietnamka, kterou 23. března srazil svým vozem pražský podnikatel Roman Janoušek, opustila po čtyřech týdnech motolskou nemocnici. Vyslechnuta bude začátkem května.

Foto: Novinky

Záchranáři ženu po nehodě na místě ošetřili.

Článek

„Dnes byla propuštěna z ortopedického oddělení naší nemocnice do domácího ošetřování. Její rekonvalescence po operaci probíhala standardně, nic výjimečného se nedělo,“ řekla Právu Pavlína Danková, mluvčí Fakultní nemocnice Motol, kde poškozená absolvovala operaci nohy.

Foto: TV Prima

Roman Janoušek

Podle právního zástupce poškozené Josefa Lžičaře opustila žena nemocnici krátce po jedenácté hodině. „Její stav je stabilizovaný, do práce ale asi hned nepůjde. Policie její výslech přeložila na začátek května,“ řekl Lžičař Právu.

Policisté z Hradce Králové už stačili vyslechnout švagrovou poškozené, která s ní seděla v autě v době nehody. Podle Lžičaře je pravděpodobné, že také s rekonstrukcí nehody policie vyčká až na dobu po výslechu poškozené Vietnamky.

Do uzavření všech svědeckých výpovědí trvá také zákaz přístupu do trestního spisu ze strany Janouškova advokáta Víta Širokého. Policie mu odepřela vhled do dosavadních výpovědí s ohledem na možnost, že by se jeho klient mohl pokusit svědky ovlivňovat. Stížnost Širokého proti tomuto rozhodnutí státní zástupkyně Jitka Rybenská zamítla.

Janoušek boural opilý

Nehoda se odehrála koncem března v Michli, Janoušek podle policie nedodržel bezpečnou vzdálenost od vozidla jedoucího před ním a narazil do něj. Pokračoval ale dál a zastavil až na semaforech zhruba po 50 metrech.

Řidička z poškozeného auta za ním šla a pokoušela se ho kontaktovat, Janoušek ji ale autem srazil a ujel. Policie jej dostihla, při dechové zkoušce Janouškovi naměřila přes 2,2 promile alkoholu.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám