Hlavní obsah

Bezdomovec si za zneužívání nezletilých odsedí 5,5 roku

Právo, René Chvalina

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hradec Králové

Sedmapadesátiletého Jindřicha H. poslal soudce Krajského soudu v Hradci Králové za pohlavní zneužívání a pokus o znásilnění nezletilé dcery bývalé družky a jejích stejně starých kamarádek na pět a půl roku do vězení s ostrahou. Navíc mu bylo uloženo ochranné sexuologické léčení v ústavní formě. Rozsudek není pravomocný. Obžalovaný i státní zástupce si ponechali lhůtu na odvolání.

Foto: René Chvalina, Právo

Sedmapadesátiletého muže poslal soud na pět a půl roku do vězení

Článek

Muž, který před uvalením vazby žil pod mostem v Hradci Králové, se měl zneužívání dopustit i na kamarádkách nezletilé dívky. Obžalovaný muž u soudu vehementně popíral přiznání v přípravném řízení s tím, že měl strach z kriminalistů.

Pod most se dostal poté, co se rozešel se svou bývalou přítelkyní, se kterou několik roků bydlel ve společné domácnosti. Žena žijící ze sociálních dávek měla celkem osm dětí. Tři z nich bydlely s nimi a dalších pět bylo umístěno do dětských domovů nebo ústavů. Se svou bývalou družkou měl Jindřich H. jednu dceru, které je nyní šest let, ta také skončila v dětském domově.

Chodily u nás jen ve spodním prádle a provokovaly mě.
odsouzený

Podle rozsudku královehradeckého soudu po dobu dvou let pohlavně zneužíval dceru své tehdejší družky, která byla mladší patnácti let. Dívku se pokusil i znásilnit, stejně jako její spolužačky ze zvláštní školy, které k nim chodily na návštěvu a občas u nich i nocovaly.

„Její kamarádky, které jsem znal jen podle vidění, u nás přespávaly, když se třeba opily a bály se jít domů. Chodily u nás jen ve spodním prádle a provokovaly mě,“ tvrdil obžalovaný. U soudu se muž, který od tří let do své plnoletosti žil v dětském domově, bránil tím, že nic nespáchal. „Holky si to na mě vymyslely. Nikdy jsem na žádnou ani nemáknul. Nikdy jsem se u nich ani nevzrušil,“ bránil se u soudu bezdomovec.

Měl jsem strach z kriminalistů.
odsouzený

Na otázky soudce proč u prvního i druhého výslechu v přípravném řízení vypovídal, že dívky hladil na prsou i přirození a s jednou měl dokonce několikrát pohlavní styk, odpověděl, že tak udělal na naléhání kriminalistů. „Měl jsem z nich strach. Vypovídal jsem tak, protože na mě naléhali, abych tak vypovídal,“ tvrdil Jindřich H.

Tomu však soud neuvěřil a mimo trestu odnětí svody bylo bezdomovci uloženo ochranné sexuologické léčení. Hradecký okresní soud potrestal muže už dříve za úvěrový podvod a zanedbání povinné výživy. Předchozí výroky ale nyní krajský soud zrušil a vyměřil mu souhrnný trest pěti let a šesti měsíců ve věznici s ostrahou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám