Hlavní obsah

Pokladní v bance sebrala milióny, rozdávala je příbuzným a opravila si dům

Právo, jr
Zlín

Šest a půl miliónu korun zpronevěřila čtyřicetiletá žena ze Zlínska, která působila jako pokladní v bance.

Foto: Profimedia.cz

Žena peníze dávala příbuzným, jela na dovolenou a opravila si dům

Článek

„Přibližně před rokem začala z pokladny brát peníze pro svou potřebu, a to měsíc co měsíc. Začala částkou 30 tisíc korun, a když se na machinaci hned nepřišlo, částky zvyšovala. Odcizila i několik set tisíc korun najednou,“ informovala mluvčí zlínského krajského policejního ředitelství Jana Bartíková.

Při kontrolách pokladní předkládala upravené výčetky a chybějící hotovost v pokladně maskovala fingovaným navyšováním odvodů.

„Zpronevěru finanční hotovosti nejdříve žena vysvětlovala krátkodobou půjčkou za účelem investice a rychlého zhodnocení peněz společností, kterou si našla na internetu. Tuto společnost měla zastupovat osoba vystupující pod jménem Vasil. Komunikace údajně probíhala prostřednictvím SMS zpráv. Vasilovi po několika jednáních měla všechny peníze předat,“ uvedl vedoucí odboru hospodářské kriminality zlínské krajské policie František Urbánek.

U policie však se svou lží neuspěla a posléze přestala zapírat. Přiznala, že peníze použila na rekonstrukci svého domu, na vybavení, na splátky dluhů, na zahraniční rodinné dovolené, a pro své příbuzné.

Ženě za zpronevěru hrozí vězení v rozmezí pěti až deseti let.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám