Hlavní obsah

Bál jsem se policistů, proto jsem přiznal znásilnění, hájí se muž u soudu

– Hradec Králové
Právo, René Chvalina

Královehradecký krajský soud začal ve středu řešit případ údajného znásilnění. Sedmapadesátiletého Jindřicha H. obžaloba viní z pohlavního zneužívání a pokusu znásilnění nezletilé dcery jeho bývalé družky. Muž, který před uvalením vazby žil pod mostem v Hradci Králové, se měl zneužívání dopustit i na kamarádkách nezletilé dívky. Obžalovaný muž u soudu popřel přiznání v přípravném řízení s tím, že měl strach z kriminalistů.

Foto: René Chvalina, Právo

Jindřicha H. přivedla eskorta na lavici obžalovaných přímo z vazby.

Článek

Téměř šest roků žil obžalovaný ve společné domácnosti se svou družkou. Žena žijící ze sociálních dávek měla celkem osm dětí. Tři z nich bydlely s nimi a dalších pět bylo umístěno do dětských domovů nebo ústavů. Se svou bývalou družkou měl Jindřich H. jednu dceru, které je nyní šest let, ta také skončila v dětském domově.

Jindřich H. měl podle obžaloby zneužívat dceru jeho bývalé družky, která chodila do zvláštní školy a v té době jí ještě nebylo ani patnáct let.

Nakopla ho kolenem do břicha

„V úmyslu s ní souložit si sedl k ní na postel, začal ji hladit po stehnech s tím, aby se nebála, že ji to nebude bolet. Poté ji povalil na postel a pak na ní obkročmo zaklekl a nalehával na její tělo. Poškozená se aktivně bránila a kolenem ho silně kopla do břicha,“ uvedl v obžalobě u soudu státní zástupce Milan Šimek.

To mělo od dalšího jednání obžalovaného odradit a následně ji měl udeřit pěstí do tváře a odejít. Dívka se tedy měla útoku ubránit sama a stejně se mu měly bránit i její spolužačky ze zvláštní školy, které k nim chodily často na návštěvu.

Při prvním pohlavním styku se bránila, ale další už byly dobrovolné.
obžalovaný

„Její kamarádky, které jsem znal jen podle vidění, u nás přespávaly, když se třeba opily a bály se jít domů. Chodily u nás jen ve spodním prádle a provokovaly mě,“ tvrdil obžalovaný.

Během dřívějších výslechů na policii ovšem přiznal, že nezletilé dívky osahával a chtěl s nimi mít sex. „Hladil jsem ji a chtěl jsem s ní mít pohlavní styk, ale když mi řekla, ať toho nechám, tak jsem vždycky odešel,“ řekl tehdy vyšetřovatelům.

Při jednom z výslechů dokonce přiznal, že měl s jednou z dívek několikrát pohlavní styk. „Při prvním se bránila, ale další už byly dobrovolné,“ uvedl tehdy. „Věděl jsem, že pohlavní styk s dívkou mladší patnáct let je trestný, ale že je trestné i osahávání, jsem nevěděl,“ řekl policistům.

„Pohlavní styk s družkou jsem měl jednou za měsíc, ale já ho potřeboval tak čtyřikrát denně,“ uvedl také kriminalistům.

Trvá na tom, že nic nespáchal

V přípravném řízení se bezdomovec ke svým činům doznal, u soudu však tvrdil, že se policistů bál a na jejich naléhaní vypovídal, jak vypovídal. „Pokud jsem policistům uvedl, že jsem s ní spal, tak jsem to uvedl jen proto, že na mě na kriminálce naléhali, abych tak vypovídal,“ řekl u soudu Jindřich H.

U soudu se muž, který od tří let do své plnoletosti žil v dětském domově, bránil tím, že nic nespáchal.

„Trvám na tom, že jsem si ničeho nedopustil. Holky si to na mě vymyslely. Nikdy jsem na žádnou ani nemáknul. Nikdy jsem se u nich ani nevzrušil,“ uvedl obžalovaný muž, který se po rozchodu s družkou pokusil o demonstrativní sebevraždu skokem z okna v devátém patře.

Reklama

Výběr článků

Načítám