Hlavní obsah

Dvě dívky loupily v baru, jedna tiskla servírce na krk nůž

Právo, Miloslav Hradil
Přerov

Jako protřelé lupičky si počínaly v neděli pozdě večer dvě dívky ve věku 15 a 16 let, když přepadly obsluhu baru na Husově ulici poblíž nádraží Českých drah v Přerově. Byly však záhy dopadeny a nyní jim hrozí až pět let vězení. Policie o případu informovala ve středu.

BEZ KOMENTÁŘE: Kamera v baru zachytila dívky při přepadeníVideo: Policie ČR

 
Článek

„Dívky vstoupily do baru s úmyslem přepadení obsluhy a získání peněz krátce před 22. hodinou. Jakým způsobem zaútočí, se domluvily až na místě,“ řekla Právu přerovská policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Starší z dívek podle ní přišla k prodejnímu pultu, kde oslovila dvaadvacetiletou barmanku a vyptávala se na chlapce, kteří se zde měli nacházet. Tím odvedla její pozornost. Mladší dívka obešla pult, vzala na něm odložený příborový nůž a rozběhla se proti barmance.

Servírku táhla s nožem pod krkem

„Zezadu ji chytila jednou rukou za hrudník a v druhé měla nůž, který jí přitiskla ke krku. Nic přitom neříkala, jen napadenou mladou servírku táhla do přilehlých skladových prostor,“ uvedla mluvčí.

Přepadená se podle ní bránila a snažila se odtáhnout nůž od krku a při tom si lehce pořezala prst na ruce. „Ve skladu upadla na zem a tím vyrazila útočící ženě nůž z ruky, který spadl na zem. Na to agresorka řekla barmance, aby jí dala klíče od zásuvek a peníze s tím, že pokud tak učiní, nic se jí nestane,“ konstatovala Zajícová.

Druhá už prohledávala pult

V tu dobu již podle ní druhá dívka prohledávala prostory kolem pultu, kde odcizila dva kartony cigaret, pět doutníků a finanční hotovost 14 235 korun, která byla v číšnickém fleku. Přepadené ještě odcizila mobilní telefon v hodnotě 5 000 korun.

„Pak obě mladé lupičky z baru utekly. Jedna z nich přitom barmance řekla, ať policii zavolá nejdříve za hodinu. Pohrozila jí, že pokud neuposlechne, tak si ji najde,“ poznamenala Zajícová.

Lupičky se ze svého lupu dlouho netěšily. Krátce po loupeži byly nalezeny v jednom z přerovských barů. Následně byly umístěny do policejní cely. „Ze strany policie byl dán podnět k podání návrhu na jejich vzetí do vazby. Obě jsou podezřelé z loupeže,“ dodala policejní mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám