Hlavní obsah

Opilec usnul v Luhačovicích na střeše domu, sundávali ho hasiči

Právo, Jiří Růzička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Luhačovice (Zlínsko)

Na střeše domu v Luhačovicích na Zlínsku usnul dvacetiletý muž z Ostravy. Jak se na střechu dostal a proč tam vylezl, mladík sám neví. Před svým kouskem prý vypil deset piv a slivovici.

Foto: Policie ČR

Opilý dvacetiletý mladík usnul v Luhačovicích na střeše domu.

Článek

"O člověku, bezvládně ležícím na střeše domu, informovali policii vyděšení kolemjdoucí lidé v neděli v šest hodin ráno," informovala v úterý mluvčí zlínského krajského policejního ředitelství Jana Bartíková. Na střechu domu je z okolí díky kopcovitému terénu dobře vidět.

Policisté na místě zjistili, že asi metr a půl od okraje střechy nehybně leží muž, který na jejich volání nereaguje. Přivolali hasiče a záchranáře a společně s nimi se vydali na střechu. "Zjistili, že mladý muž spí. Když ho opatrně probudili, sám mladík byl překvapený. Když vystřízlivěl, řekl, že vůbec neví, jak se na střechu dostal. Po deseti pivech a jednom panáku slivovice mu to ani nepřišlo nepohodlné. Ještě ráno měl jedno promile alkoholu v dechu,“ uvedla Bartíková.

Opilec potvrdil, že opravdu jen spal, že nemá žádné sebevražedné sklony. Proč si vybral zrovna plechovou střechu, nedokázal říct. "Na střeše jsem se probudil o půl sedmé ráno, když tam byli policisté a hasiči, kteří mi pomohli střešním oknem slézt zpátky dolů," popsal muž s úsměvem.

"Pro policisty to zas tak úsměvná záležitost nebyla. Střecha byla strmá a kluzká a hrozilo, že se spáč jednoduše sveze dolů a spadne. Proto ho společně s hasiči okamžitě chytili za ruce a nohy a vytáhli ke hřebeni střechy, odkud ho protáhli střešním oknem do podkroví. Přitom sami riskovali vážná zranění. Šlo o neobvyklou akci, která vyžadovala rychlé rozhodnutí a velkou opatrnost. Naštěstí vše dobře dopadlo," uzavřela mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám