Hlavní obsah

Policisté odřízli sebevraha z oprátky na poslední chvíli

Právo, Jiří Růžička
Zlín

Jednatřicetiletého muže, který v bezvědomí visel v oprátce, odřezali v noci na úterý z konopného lana policisté ve Zlíně. Zachránili mu tak na poslední chvíli život.

Foto: Profimedia.cz

Článek

„Policisté ho takřka za pět minut dvanáct odřezali z provazu, který měl omotaný kolem krku,“ informovala mluvčí Krajského ředitelství Policie ČR ve Zlíně Jana Bartíková.

„Na linku 158 přijalo operační středisko krátce po půlnoci oznámení o tom, že mladý muž chce zřejmě spáchat sebevraždu. Na nahlášené adrese policisté našli muže, který visel na provaze.

Konopné lano měl otočené kolem krku a byl na něm zavěšený, ještě ale stál na zemi, byť byl v bezvědomí,“ doplnila mluvčí.

Policisté muže okamžitě odřezali a dali do protišokové polohy. Díky tomu se muž probral a přivolaní záchranáři ho odvezli do zlínské nemocnice. „Sebevrah se před činem notně povzbudil alkoholem, nadýchal 2,23 promile. Důvody jeho kroku zatím neznáme,“ uvedla Bartíková.

Letos spáchalo ve Zlínském kraji sebevraždu už dvacet lidí, další čtyři se o ni pokusili. „Za stejné období loňského roku jsme měli ještě o sedm dokonaných sebevražd více. V tomto ohledu bývají jarní měsíce nejsmutnější,“ konstatovala mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám