Hlavní obsah

Kriminalisté odhalili organizovanou skupinu hokejových chuligánů

Právo, Petr Marek
Prostějov

Organizovanou skupinu hokejových chuligánů Ultras Prostějov, která v polovině února letošního roku přijela do Přerova a v blízkosti Penny marketu napadla několik osob, odhalili v těchto dnech přerovští kriminalisté.

Článek

„Šlo o fanoušky, kteří nezavítali do Přerova na hokejový zápas, ale na odvetu. Důvodem jejich útoku byla již v minulosti odcizená vlajka prostějovského klubu jejich přerovskými protějšky,“ informovala v úterý Právo přerovská policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Tehdy večer, po hokejovém utkání, dorazila podle ní skupina dvěma vozidly k již zmíněnému obchodnímu domu, kde část z nich vystoupila. Tři muži ve věku 21, 20 a 19 let tam bezdůvodně fyzicky napadli 38letého muže, který se zastal doposud neustanoveného fanouška přerovského klubu s cílem vzít mu šálu se symboly místního HC. „Zbili ho, zkopali a ještě nafackovali i jeho přítelkyni,“ uvedla Zajícová.

Napadený chlapec utrpěl šok

Protože však nedosáhli svého, když žádnou trofej nezískali, napadli o chvíli později 14letého chlapce. Chtěli po něm klubovou šálu, kterou měl kolem krku. „Jeden hocha strhl na zem, utrhl mu kapuci zimní bundy a zaklekl na něho, aby se nemohl hýbat. Z krku mu pak odmotal šálu a i s druhým mladíkem odešel. Pak nasedli do aut a odjeli směrem do centra Přerova," uvedla mluvčí.

"Útok se naštěstí jako v prvním případě obešel bez zranění. Hoch utrpěl pouze psychický šok,“ pokračovala mluvčí s tím, že jednadvacetiletému pachateli této loupeže, který se zároveň dopustil i prvního napadení, nyní hrozí až deset let za mřížemi. Zbývající dva útočníci jsou podezřelí z výtržnictví s dvouletou trestní sazbou odnětí svobody. Trestní stíhání je vedeno na svobodě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám