Hlavní obsah

Bobošíková podala trestní oznámení na Kalouska, Tluchoře a Kočí

Právo, jov
Praha

Suverenita vedená Janou Bobošíkovou v pondělí podala na protikorupční policii trestní oznámení na ministra financí Miroslava Kalouska (TOP 09), poslance Petra Tluchoře (ODS) a nezařazenou poslankyni Kristýnu Kočí, a to pro podezření z podplácení, přijímání úplatků a krácení daně.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Jana Bobošíková

Článek

Oznámení je reakcí na rozsudek nad Vítem Bártou a Jaroslavem Škárkou. "Soudce při zdůvodnění rozsudku doložil přípravu zaplaceného puče ve vládní straně VV z tzv. „protikorupční“ koalice Petra Nečase," uvedla v pondělí Suverenita v tiskové zprávě.

Z nahrávek, které soud uznal jako relevantní důkaz, podle strany vyplývá, že puč mohl být zvenčí objednán u poslankyně Kočí ministrem Kalouskem a poslancem Tluchořem, a že za provedení převratu byla slíbena odměna ve výši stovek miliónů korun.

"Věříme, že se policie nenechá odbýt výroky o bájné lhavosti na adresu poslankyně Kočí, kterými se ministr financí Kalousek snaží zlehčovat podezření z korupce, a že celou věc důkladně prošetří," uvedla Bobošíková.

Suverenita navíc volá kvůli případu po provedení nezávislých revizních účetních auditů ODS, TOP 09 a VV a hovoří dokonce o podezření ze spáchání trestného činu účast na organizované zločinecké skupině.

Reklama

Výběr článků

Načítám