Hlavní obsah

Zloděj na Karvinsku vypustil rybník, rybáře okradl den před výlovem

– Stonava
Právo, Aleš Honus

Rybáře ve Stonavě na Karvinsku čekalo nepříjemné překvapení. V sobotu, pouhý den před výlovem, jim někdo vypustil rybník Kateřina a odcizil z něj větší množství ryb. Původní odhad škody se pohyboval kolem 50.000 korun, po přepočtení a zvážení ryb se však ukázalo, že škoda je asi jen desetinová.

Článek

"Zatím neznámý pytlák uvolnil stavidla rybníku a vypustil vodu do jedné čtvrtiny. Následně odcizil velké množství kaprů, línů, štik a candátů," řekla mluvčí karvinské policie Zlatuše Viačková.

Předseda karvinského rybářského svazu Vladimír Durčák řekl, že není vyloučeno, že zloději čekali právě až do posledních chvil před výlovem, aby měli jistotu, že ryby jsou dostatečně vykrmené.

"Výlov jsme měli připravený na neděli. V sobotu ale náš hospodář zjistil, že rybník je vypuštěný. Okamžitě zastavil odtékající vodu a ohlásil to policii," řekl Durčák.

"V neděli ráno proběhl výlov a po propočtu a zvážení ryb, které jsme na podzim vysadili, jsme došli k závěru, že ztráta činí naštěstí jen kolem 100 kilogramů. Samozřejmě jsme si oddechli, protože pro naše sdružení, které hospodaří bez jakýchkoliv příspěvků, je každá koruna dobrá,“ dodal Durčák.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám