Hlavní obsah

Muž si doma tiskl tisícovky, udala ho obsluha baru

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Muž, který se ve středu v baru pražské Blanické ulici pokoušel opakovaně platit falešnými tisícikorunami, skončil v policejní cele. Obsluze se bankovky nezdály a přivolala proto hlídku, která 23letého muže zadržela. Následně vyšlo najevo, že dotyčný si bankovky tiskl doma a i přes zjevnou nekvalitu jich několik udal. Informoval o tom pražský policejní mluvčí Tomáš Hulan.

Článek

Přes nepřesvědčivost falešných bankovek se však muži povedlo padělané peníze před dopadením několikrát udat.

Při domovní prohlídce našli policisté u podezřelého celkem 36 padělků bankovek v hodnotě od 200 do 2000 korun. Nejčastěji šlo o tisícikoruny, kterých se našlo 19.

Může jít za mříže až na osm let

"Kriminalisté zjistili, že zadržený je v oboru padělatelství začátečník. Falešné bankovky si vyráběl za pomoci běžně dostupné techniky přímo doma. Tomu také odpovídala kvalita, kterou policisté hodnotí jako velice nepovedenou," sdělil Hulan.

Ale i tak se padělateli podařilo nejméně ve třech případech falešnými bankovkami zaplatit. "V některých podnicích za tyto peníze hodoval, jinde si zase zahrál automaty," doplnil policejní mluvčí. Za padělání a pozměnění peněz hrozí zadrženému až osm let vězení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám