Hlavní obsah

Žena podvodně získala úvěr. Přestože ho řádně splácí, hrozí jí vězení

Novinky, mhr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lipová - lázně (Jesenicko)

Až dva roky vězení hrozí jedenačtyřicetileté ženě z Lipové - lázní na Jesenicku za podvodné získání úvěru. A to i přesto, že půjčku řádně splácí. U soudu jí zřejmě přitíží i fakt, že se o podvod pokusila o pouhé dva dny dříve u jiné banky.

Foto: Profimedia.cz

ilustrační foto

Článek

Žena v polovině listopadu 2011 požádala v bance o poskytnutí úvěru ve výši 50 000 korun. Do žádosti ale uvedla nepravdivé údaje o zaměstnání; podle předloženého potvrzení měla měsíčně vydělávat přes 11 000 korun.

"V době žádosti však byla žena evidována na úřadu práce jako uchazeč o zaměstnání. Banka nakonec ženě žádné peníze neposkytla, protože její žádost zamítla,“ řekla Právu v pátek jesenická policejní mluvčí Tereza Neubauerová.

O dva dny později však žena zašla do jiné banky, ve které požádala také o padesátitisícový úvěr. Do žádosti uvedla stejné nepravdivé údaje jako v prvním případě. Tentokrát už byla úspěšná. "Úvěr, který jí banka poskytla, do současné doby řádně splácí," uvedla mluvčí.

Ve čtvrtek si žena vyslechla od vyšetřovatele podezření ze spáchání přečinu úvěrového podvodu. Pokud by ji soud uznal vinnou, hrozil by jí až dvouletý pobyt za mřížemi.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám