Hlavní obsah

Lékařka v Plzni ordinovala opilá, hrozí jí zákaz praxe

Právo, pab
Plzeň

Do pořádného maléru se dostala praktická lékařka z Plzně Marcela Sieberová, kterou ve čtvrtek policisté načapali v práci opilou. Teď se na ni valí trestní stíhání a v případě prokázání viny ji soud může dokonce i zakázat lékařskou praxi.

Foto: Patrik Biskup, Právo

Vstup do budovy, kde je ordinace doktorky Sieberové.

Článek

"V dopoledních hodinách se na nás obrátil pacient třiašedesátileté lékařky z městské části Doubravka, že ordinuje zřejmě pod vlivem alkoholu. Hlídka vyjela na místo a při orientační dechové zkoušce policisté u ženy naměřili více jak dvě promile. Lékařku převezli k odběru krve a poté ji propustili," uvedla Martina Korandová z plzeňského ředitelství policie.

Podle ní už vyšetřovatel zahájil úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. "V současné době zjišťujeme všechny okolnosti. Více informací k tomu zatím poskytovat nebudeme," dodala Korandová.

Sieberová, která podle informací Práva v minulosti pracovala jako závodní lékařka pro policii, provozuje nyní soukromou praxi v Zábělské ulici. V pátek už zase normálně ordinovala. Po telefonu na otázky Práva reagovala tak, že jde o nedorozumění a nějaký omyl.

Zpravodaj Práva ji poté osobně navštívil krátce po jedenácté dopoledne. Čekárna byla prázdná, po zaklepání na dveře ordinace lékařka otevřela. Když zjistila, o co jde, dveře přibouchla a zamkla. „Policisté mi zakázali k tomu cokoliv říkat, obzvlášť mi kladli na srdce, že se o tom nesmím bavit s médii. Tak se mě na nic neptejte a odejděte,“ uvedla Sieberová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám