Hlavní obsah

V Bohdíkově se vlak srazil s kamiónem

– Bohdíkov • Aktualizováno
Právo, Miloslav Hradil

Na železničním přejezdu poblíž nádraží v Bohdíkově na Šumpersku se v pátek okolo půl osmé ráno srazil nákladní vlak s kamiónem naloženým dřevem. Při nehodě byl těžce zraněn spolujezdec jeho řidiče, ostatní účastníci nehody vyvázli bez zranění.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Ke kolizi došlo na železničním přejezdu zabezpečeném světelnou výstražnou signalizací, bez závor. Následkem střetnutí došlo k vykolejení lokomotivy nákladního vlaku a úniku nafty,“ řekl Právu mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal.

„Dvaatřicetiletý spolujezdec řidiče nákladního auta při nehodě vypadl z kabiny. Utrpěl zlomeniny obou horních končetin, otřes mozku a měli jsme také podezření na poranění hrudní páteře. Byl převezen do olomoucké Fakultní nemocnice,“ sdělil Právu náměstek ředitele Zdravotnické záchranné služby Olomouckého kraje Jan Weinberg s tím, že převoz zraněného musel být uskutečněn pozemní cestou. „Vzlet vrtulníku nedovolilo počasí,“ dodal záchranář.

„Nehoda zablokovala silnici. Došlo při ní i k velkému úniku pohonných hmot. Praskla nádrž na lokomotivě a unikla z ní nafta do řeky Moravy, která teče blízko přejezdu,“ informoval Právo mluvčí Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje Zdeněk Hošák.

Hasiči podle něj odčerpali zbytek nafty z lokomotivy a postavili norné stěny k zachycení provozních kapalin. „Tu největší poblíž Chromče po toku řeky,“ uvedl mluvčí hasičů. Ti přímo na místě havárie likvidovali uniklou naftu také pomocí sorbentu.

Dočasně mimo provoz se ocitla podle regionální mluvčí Českých drah Kateřiny Šubové železniční trať mezi Rudou nad Moravou a Bohdíkovem. Musela být proto zavedena náhradní autobusová doprava.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám