Hlavní obsah

Ozbrojený lupič přepadl banku v centru Plzně, policie uzavřela okolí

Právo, pab
Plzeň
Aktualizováno

Ozbrojený lupič přepadl ve středu dopoledne pobočku Raiffeisen banky na Americké třídě v centru Plzně. Pod pohrůžkou použití zbraně si na pokladní vynutil vydání několika set tisíc korun a s lupem zmizel. Policie po něm pátrá.

Lupič si v plzeňské bance vynutil vydání penězVideo: Patrik Biskup, Právo

 
Článek

„Stalo se to krátce po deváté hodině. Šlo o muže kolem třiceti let, vysokého mezi 175 a 180 centimetry. Byl hladce oholen, pod nosem měl ale knír. Na hlavě měl kšiltovku, na sobě černou bundu, šedivé kalhoty a černé tenisky s bílým pruhem. Byl ozbrojený. Když dostal peníze, utekl,“ popsala přepadení mluvčí plzeňské policie Martina Korandová.

Policie provedla uzávěru okolí centra města.

Foto: Policie ČR

Lupič s pistolí v ruce nutí bankovní úřednici k vydání peněz. Snímek pochází ze záběrů průmyslové kamery.

„Hlídky kontrolují chodce podle popisu, který dala pokladní,“ dodal plzeňský policejní ředitel Pavel Krákora.

Policie upřesnila popis lupiče

Policie odpoledne zveřejnila záběry z bezpečnostní kamery. Opravila také původní popis lupiče s tím, že měl místo kníru bradku.

Foto: Policie ČR

Lupič v záběru průmyslové kamery

„Je možné, že nebyla pravá a přilepil si ji pouze pro tento účel,“ doplnila Korandová. Banka podle svého mluvčího Tomáše Kofroně oznámila, že vyplatí půl miliónu korun tomu, kdo poskytne policii informace, které povedou k dopadení lupiče.

„Odměnu v této výši nabízíme u každého přepadení naší pobočky bez ohledu na to, zda loupež byla úspěšná či nikoliv. Už v minulosti jsme tuto částku pětkrát vyplatili,“ upřesnil Kofroň.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám