Hlavní obsah

Opilý řidič srazil policistu, zběsilou jízdu zastavila až střelba

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kopřivnice

Dramatické chvíle prožila minulý týden policejní hlídka v Kopřivnici, která se snažila zastavit opilého řidiče. Ten výzev k zastavení nedbal a jednoho z policistů srazil. Zastavily ho až výstřely ze služební zbraně a spolujezdkyně, která mu za jízdy vytáhla klíčky ze zapalování.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Událost se stala už na počátku minulého týdne, policie o ní ale informovala teprve nyní.

Podle mluvčího policie Petra Gřese jel 27letý řidič nepřiměřenou rychlostí, byl opilý a pod vlivem drog. "Na výzvu policisty k zastavení nereagoval, dvakrát do něj najel svým vozidlem a srazil jej na zem," sdělil mluvčí. Policista podle něj utrpěl lehké zranění, které si nevyžádalo převoz do nemocnice.

"Policista použil služební zbraň a ujíždějícímu vozidlu prostřelil zadní pneumatiku. Řidič ale ujížděl dál. Vyděšená spolujezdkyně chtěla, ať zastaví, on však pokračoval v jízdě. Vytáhla mu klíčky ze spínací skříňky, čímž jej donutila zastavit,“ dodal Gřes.

Řidiče policisté umístili do policejní cely. Provedenými testy zjistili, že užil nejenom alkohol, ale i pervitin.

"Opilému a zdrogovanému řidiči jsme sdělili obvinění pro spáchání zločinu násilí proti úřední osobě a také přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky," dodal mluvčí. Kromě vězení a odebrání řidičského průkazu muži hrozí mimo jiné propadnutí vozidla, které bylo použito jako zbraň.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám