Hlavní obsah

Mladík v Ostravě vykrádal auta, troufl si i na sanitku

Právo, den

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava
Aktualizováno

Ostravská policie dopadla dvaadvacetiletého muže, který od loňského srpna vykrádal zaparkované automobily, okradl ale také záchranáře. Mladému muži hrozí až pětileté vězení.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Kromě toho, že zadržený kradl věci ze zaparkovaných aut, tak v jednom případě má na svědomí také vloupání do sanitního vozu vloni v prosinci. Ze sanitky mladík odcizil záchranářský kufřík s příslušenstvím, sadu vakuových dlah, ale také defibrilátor," informoval mluvčí ostravské policie Petr Svoboda.

"Záchranářům vznikla škoda kolem 80 tisíc korun. Celkem se kriminalistům podařilo muži dokázat třiatřicet skutků, kradl od loňského 18. srpna,“ dodal Svoboda s tím, že mladý recidivista celkem způsobil škodu ve výši 316 tisíc korun.

„Kromě toho, že vykrádal automobily, tak se opakovaně vloupal do sídla soukromé firmy v Moravské Ostravě, odkud si odnesl počítače za 28 800 korun. Vykradl ale také tři ostravské supermarkety, kde ho zajímal převážně alkohol, bagety, ale také kondomy,“ upřesnil Svoboda.

Ke všem krádežím se mladík přiznal, hrozí mu odnětí svobody až na pět let.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám