Hlavní obsah

Po silnici R10 jelo v protisměru auto, policie po něm pátrala i z vrtulníku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Červený automobil v sobotu v ranních hodinách jel po rychlostní silnici R10 v protisměru. Přestože policie vyslala na místo hlídky, které zablokovaly některé vjezdy, a policejní vrtulník, řidiče se vypátrat nepodařilo.

Článek

„V sobotu přibližně v 8:40 bylo na silnici R10 mezi Prahou a Mladou Boleslaví oznámeno červené vozidlo značky Ford Fiesta jedoucí na Mladou Boleslav v jízdním pruhu na Prahu,“ uvedla tisková mluvčí pro Prahu východ Markéta Johnová.

„Na místo vyjely policejní hlídky, z čehož dvě uzavřely vjezdy v Radonicích a v Zápech. Další hlídky vyjely na R10 ve snaze vozidlo dostihnout. Na místě zasahoval rovněž policejní vrtulník,“ dodala Johnová.

Dva lidé mezi 08:00 a 09:00 zavolali na linku 158, že na hranicích Prahy a Středočeského kraje najelo na silnici R10 osobní auto a vydalo se v protisměru na Mladou Boleslav. "Uzavřeli jsme určité výjezdy z R10 a byl tam poslán i vrtulník. Nicméně se nám to vozidlo nepodařilo vypátrat. Předpokládáme, že se otočilo a pokračovalo zpátky směrem na Prahu," uvedl pro ČTK mluvčí středočeské policie Jakub Vinčálek.

Akce byla s neúspěchem ukončena ve čtvrt na deset a rychlostní silnice R10 byla opět zpřístupněna vozidlům.

Auta na R10 v protisměru 

Podobné události se staly i loni v červnu a červenci, kdy svědci zahlédli auta jedoucí v protisměru na 21. a 44. kilometru R10, v obou případech od Mladé Boleslavi na Prahu.

Nejznámější případ jízdy v protisměru po R10 má na svědomí Švýcar Sascha Spataro, který koncem loňského května pod vlivem pervitinu ohrozil desítky lidí. Ve vysoké rychlosti ujel po R10 mezi Turnovem a Prahou desítky kilometrů, policie ho zadržela až v Praze-Kbelích. [celá zpráva]

Cestou muž způsobil šest dopravních nehod, při nichž havarovalo devět vozidel. Havárie se obešly bez vážných zranění. Soud cizinci nejdříve udělil podmínku, později trest zpřísnil na tři roky nepodmíněně. Výkon trestu ale Spataro nenastoupil, protože ve Švýcarsku spáchal sebevraždu. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám