Hlavní obsah

Radikálové v Chanově protestovali kvůli policistovi vyhozenému z okna

– Most • Aktualizováno
Novinky, koc

Asi sedm desítek příznivců krajně pravicové Dělnické strany sociální spravedlnosti (DSSS) se v sobotu po poledni sešlo na vlakovém nádraží v Mostě, poté kolem půl druhé vyrazili směrem k romskému sídlišti Chanov. Akce skončila krátce před čtvrtou hodinou na nádraží, odkud protestanti původně vyrazili.

BEZ KOMENTÁŘE: Protesty radikálů v Chanově Video: Karel Otcovský, Právo

 
Článek

Na sídlišti Chanov na průvod čekali desítky Romů a aktivistů. K žádným potyčkám ale zatím nedošlo.

Foto: Karel Otcovský, Právo

Radikálové při pochodu Romy vyzvali, aby šli do práce.

Záminkou radikálů pro pochod do problémové mostecké čtvrti byl nedávný útok romského narkomana na policistu. Ten skončil s řeznými ranami a pohmožděninami v nemocnici poté, co jej muž ještě s jedním kumpánem napadl a vyhodil z okna. [celá zpráva]

„Naším cílem je upozornit na skutečnost, že v České republice existují místa, kde slova právo a spravedlnost jsou jen prázdným pojmem," stojí v pozvánce na akci zveřejněné na webu severočeské DSSS.

Foto: Karel Otcovský, Právo

Romové průvodu jen přihlíželi

Policie situaci v Mostě a okolí monitoruje od rána. Zásah je z preventivních důvodů naplánován až do večera.

V terénu se pohybují zejména příslušníci pořádkové policie. „Kromě nich jsou zapojeni i kriminalisté, dopravní policisté, antikonfliktní tým, policisté obvodních oddělení a strážníci městské policie. Počet nasazených policistů a techniky je odpovídající situaci,“ informovala Právo mostecká policejní mluvčí Ludmila Světláková.

BEZ KOMENTÁŘE: Do chánova dorazilo asi sedm desítek příznivců krajně pravicové Dělnické strany sociální spravedlnostiVideo: Karel Otcovský, Právo

Reklama

Výběr článků

Načítám