Hlavní obsah

Muž nechal v hořící chatce zemřít svou ženu

Právo, Petr Kozelka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Když začala v noci na středu hořet zahradní chatka v jedné ze zahrádkářských kolonií v Brně-Bohunicích, pospával v ní párek bezdomovců. Muž utekl, svou manželku nechal napospas plamenům.

Foto: Dana Kysučanová, Novinky

Článek

Bydleli tu už tři dny a poslední večer si notně zpestřili alkoholem. Když pak v noci nad chatkou zakokrhal červený kohout, devětapadesátiletý muž vzal nohy na ramena, aniž by se jakkoli staral o osud své o čtyři roky starší manželky. Zatímco muž vyvázl bez zranění, jeho ženu pohltily plameny.

Když na místo dorazili přivolaní hasiči, v ruinách zcela shořelé chatky našli lidské ostatky. Na místo proto kromě vyšetřovatelů hasičů dorazili i kriminalisté. Ti pak důkladně prohledali celé okolí, při vyšetřování pomáhal i pes speciálně cvičený na vyhledávání případných akcelerantů hoření. Tělo ženy bylo převezeno na soudní pitvu.

„Na základě získaných poznatků kriminalisté pak muže obvinili z trestných činů usmrcení z nedbalosti a neposkytnutí pomoci. Podezřelý je stíhán vazebně a za jeho jednání mu může hrozit až tříletý trest odnětí svobody,“ prohlásila policejní mluvčí Andrea Straková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám