Hlavní obsah

Řidič narazil do krávy a zdemoloval auto. Zvíře nepřežilo

Právo, Pavel Orholz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Český Krumlov

Zranění utrpěl řidič toyoty v noci na čtvrtek u Bujanova na Českokrumlovsku. Do cesty mu náhle vběhla kráva a on už nestačil zareagovat. Při střetu zdemoloval celý vůz a záchranná služba ho převezla do nemocnice. Kráva na místě nehody uhynula.

Foto: Policie ČR

Řidič automobilu už nestačil na krávu zareagovat.

Článek

Právo o tom informoval mluvčí jihočeské policie Milan Bajcura. „Kolem půl jedenácté jel řidič osobního vozidla Toyota po silnici I/3 ve směru Dolní Dvořiště na Skoronice. Na rovném úseku náhle ze tmy vstoupila do jízdní dráhy kráva, na což již řidič nestačil zareagovat a došlo k čelnímu střetu. Po nárazu se řidič zranil, kráva na místě uhynula,“ uvedl Bajcura.

Nehoda se stala na stejném místě jako před necelým měsícem, kdy do stáda krav narazil linkový autobus. Při této havárii se těžce zranil řidič a tři cestující, zahynulo devět krav. [celá zpráva]

Policisté zatím nemohou ani vyloučit, že kráva patřila stejnému majiteli. „Pro majitele zemědělských zvířat by to mělo být varování. Měli by se víc věnovat zabezpečení svých ohradníků a stájí, aby se podobné situace neopakovaly," doplnil Bajcura.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám