Hlavní obsah

Dodávka bez řidiče kosila vše kolem, zastavila u kostela

Právo, ren

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Skuteč

Jako vypuštěná z katapultu se řítila ve středu z náměstí ve Skutči na Chrudimsku dodávka bez řidiče. Cestou smetla vše, co se jí připletlo do cesty. Auto se zastavilo až pod schody zdejšího kostela. Dodávka cestou srazila i procházející ženu.

Foto: HZS Pardubického kraje

Neřízený automobil se zastavil až pod schody zdejšího kostela

Článek

Dodávka bez řidiče se dala do pohybu v půl desáté na skutečském náměstí. Vzápětí narazila do jednoho z domů a zavadila o ženu, která tudy zrovna procházela.

„Poté svou neřízenou jízdou narazila také do Škody Fabie, která byla odhozena do dětského kolotoče,“ uvedla Právu mluvčí krajských hasičů Vendula Horáková.

Foto: HZS Pardubického kraje

Dodávka cestou odhodila Fabii do dětského kolotoče.

Neovladatelný vůz pokračoval v cestě z kopce a sjel po schodech až ke kostelu, kde se těsně před křížem zarazila. Hasiči z Hlinska a Vysokého Mýta zajistili vozidla tak, aby nedošlo k úniku provozních náplní. Dodávku museli vyprostit pomocí jeřábu.

„Naštěstí se celá událost obešla bez zranění. Chodkyně byla po prohlídce lékařem propuštěna bez zranění domů,“ doplnila mluvčí hasičů.

Foto: HZS Pardubického kraje

Dodávka se městem řítila bez řidiče

Proč se dodávka samovolně rozjela, zatím není jasné. Na vině byl zřejmě řidič, který automobil dostatečně nezabezpečil, nebo technická závada na vozidle.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám