Hlavní obsah

Řidič v Havířově se vyhýbal opilci na silnici, skončil ve zdi domu

Právo, ab

Těžká zranění utrpěli ve středu při dopravní nehodě v centru Havířova 44letý chodec a 61letý řidič nissanu. Řidič se podnapilému muži, který se pohyboval po silnici, snažil vyhnout, zachytil ho, vyjel na chodník, vůz porazil hydrant, stromek a narazil do zdi domu. Právu to řekla mluvčí karvinské policie Zlatuše Viačková.

Foto: Luděk Fiala, Novinky

Článek

Nehoda se stala kolem půl páté odpoledne. Řidič nissanu jel od kruhového objezdu směrem do centra města.

„Podle předběžných informací se řidič poblíž kulturního domu Radost snažil vyhnout chodci, který se pohyboval po silnici, a zachytil ho. Manévr přitom nezvládl, dostal se na chodník a auto se zastavilo až o zeď domu,“ popsala Viačková.

Doplnila, že dechovou zkouškou bylo u chodce zjištěno 1,23 promile alkoholu.

„V tuto chvíli probíhá další vyšetřování, řidič ještě nebyl vyslechnut vůbec, chodec pouze předběžně, navíc byl pod vlivem alkoholu, takže musí být vyslechnut znovu,“ řekla s tím, že chodec sám dopravním policistům potvrdil, že se motal po silnici.

Podle mluvčího moravskoslezské záchranné služby Lukáše Humpla chodec utrpěl vícečetná poranění středního až těžkého charakteru.

Řidiče z vozu vyprošťovali hasiči. „Druhý pacient utrpěl poranění hlavy a dolní končetiny, takže zranění těžšího charakteru, nicméně i on byl při vědomí a komunikoval,“ doplnil Humpl s tím, že oba pacienty záchranáři předali na urgentním příjmu nemocnice v Havířově.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám