Hlavní obsah

V Bludově projel vlak na červenou, strojvedoucí včas zastavil

Právo, Petr Marek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bludov (Šumpersko)

Osobní vlak projel ve středu ráno návěstidlem zabezpečujícím jízdu v Bludově na Šumpersku. Strojvedoucí si toho naštěstí všiml a soupravu zastavil. Další vlak ve směru od Postřelmova byl zastaven radiovým signálem. Cestující nebyli v ohrožení, řekla Právu regionální mluvčí Českých drah Kateřina Šubová.

Foto: Milan Vojtek, Právo

ilustrační foto

Článek

"Za červenou projel jen asi dvacet metrů. Srážka s protijedoucím vlakem nehrozila, neboť mezi nimi byla výhybka, pomocí které by byl možný odklon druhého vlaku na vedlejší kolej," řekl Právu mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal.

Drážní inspekce nyní událost vyšetřuje. "Jednou z možností je selhání strojvedoucího, dojít mohlo i k pochybení při obsluze dráhy. Prověřujeme rovněž případnou technickou závadu," řekl k možným příčinám Drápal.

Červenou signalizací na návěstidle projel vlak na trati Šumperk – Nezamyslice. Sedělo v něm asi 30 cestujících. "Ti byli náhradním autobusem přepraveni do Postřelmova, odkud pokračovali dál zase vlakem. Zpoždění dosáhlo 20minut. Dalších vlaků se nehoda nijak nedotkla," řekla Šubová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám