Hlavní obsah

Pětice divočáků se utopila v řece, zřejmě je strhl silný proud

– Milíkov
Právo, pab

Žalostný pohled se naskytl myslivcům v Milíkově na Tachovsku, kde se v řece utopilo pět divokých prasat. Smrt zvířat je o to smutnější, že dvě bachyně byly březí.

Foto: Patrik Biskup, Právo

Utopená prasata připravují myslivci k transportu do kafilérie.

Článek

"Zřejmě je strhl silný proud, když plavala přes řeku. Bylo nad jejich síly dostat se na břeh. Je to velká škoda i s ohledem na to, že každá z bachyň mohla mít osm selat," posteskl si myslivecký hospodář z místního honebního společenstva.

Podle něho boj s vodou nepřižili kromě 80kilových bachyň ještě jeden metrákový kňour a dva lončáci. "Mrtvá zvířata uvízla na mělčině, ven z vody je vytáhli hasiči. Podle jejich stavu usuzuji, že nějaký ten týden už ve vodě byla," dodal hospodář.

Případ už také sledují veterináři. "Prasata jsme nechali odvést do kafilérie, kde proběhne jejich pitva k určení příčiny úhynu. Chceme vyloučit možnost, že by pošla v důsledku nějaké nákazy. Pokud se potvrdí, že zvířata utonula, přesto ještě u jednoho z nich uděláme rozbor vzorku biologického materiálu,“ uvedl ředitel Krajské veterinární správy v Plzni Richard Bílý.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám