Hlavní obsah

Býk Bobík skončil po hlavu v močůvce, záchrana trvala pět hodin

Právo, René Chvalina

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ústí nad Orlicí

Jako aprílový žert mohlo připadat v neděli v podvečer operačnímu důstojníkovi hasičů oznámení o tom, že se v močůvce topí býk Bobík. Ke kuriózní nehodě došlo na soukromém statku v Červené Vodě na Orlickoústecku. Do špatně zajištěného septiku s močůvkou tam spadl přes půl tuny vážící býk jménem Bobík. Hasiči ho vyprošťovali několik hodin.

Foto: HZS Pardubického kraje

Býk Bobík byl při záchraně velmi klidný

Článek

Jelikož se o apríl skutečně nejednalo, na místo ihned vyrazili profesionální hasiči ze stanice v Králíkách a Ústí nad Orlicí a také dobrovolní hasiči z Červené Vody.

„K šachtě byl velmi špatný přístup. Zemina byla promočená po víkendovém dešti a sněžení,“ uvedla Právu mluvčí krajských hasičů Vendula Horáková. Zvířeti uvězněnému v septiku sahala močůvka až po hlavu. Pohotový majitel neváhal a většinu zapáchající tekutiny včas odčerpal.

Foto: HZS Pardubického kraje

Býk Bobík byl při záchraně velmi klidný

"Po vyčerpání močůvky sestoupili hasiči s majitelem k býčkovi do šachty, uvázali mu popruhy a pomocí jeřábu ho vytáhli zpět na zem,“ upřesnila Horáková.

Podle mluvčí hasičů byla manipulace s jeřábem velmi obtížná kvůli rozbahněnému terénu. „Po vyproštění musel být provedena očista nejen velmi klidného Bobíka, ale i všech zasahujících hasičů,“ dodala mluvčí.

Hasiči ze statku odjížděli po téměř pětihodinovém zásahu až po setmění.

Foto: HZS Pardubického kraje

Býk Bobík byl při záchraně velmi klidný

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám