Hlavní obsah

Kvůli incidentům na ostravské univerzitě první obvinění

Právo, ČTK, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OSTRAVA

Za incidenty, které se v polovině února odehrály v areálu VŠB - Technické univerzity v Ostravě, padlo první obvinění. Policie stíhá 32letého muže, který zbil kvůli ukradené tržbě barmana místního studentského klubu. Část studentů přitom považuje za strůjce útoku majitele klubu.

Článek

Obviněný muž z Ostravy-Dubiny se podle kriminalistů dopustil vydírání a výtržnictví. "9. února měl v areálu kolejí napadnout 24letého barmana. Současně ho měl nutit, aby odevzdal tržbu odcizenou v uvedeném baru a aby se k této krádeži přiznal," uvedla dnes mluvčí policie Ilona Branžovská. Mladík musel po napadení vyhledat lékařské ošetření a podíl na krádeži popíral.

Skupina studentů, která se několik dní po incidentu za zbitého číšníka postavila, se však domnívá, že muže pouze najal na "špinavou práci" majitel V klubu Pavel Vaňátko.

Skupinu, která blokovala vstup do klubu a vyzývala k jeho bojkotu, pak měli rozehnat a zbít další Vaňátkovi lidé. To už jeden ze studentů musel být hospitalizován.

Vaňátko: už mě ti studenti nebaví

"Nemám s tím nic společného. Nikoho jsem na něj (barmana) neposlal. Já sám obviněn nejsem. Podle studentů můžu asi i za Lidice," reagoval dnes Vaňátko.

Ten před časem podnik zavřel a zatím neuvažuje o obnovení provozu. "Mám nájemní smlouvu na dva roky a klidně už neotevřu a budu jen platit nájem. Už mě ti studenti nebaví," podotkl Vaňátko.

Reklama

Související témata:

Související články

Studenti ostravské univerzity mají strach

Takřka výjimečný stav vládne už několik dní na půdě ostravské VŠB-Technické univerzity. Asi pět stovek studentů už podepsalo petici proti údajně mafiánským...

Výběr článků

Načítám