Hlavní obsah

Policie má vandaly, kteří zničili parkovací automaty

Právo, ch
Tábor

Táborští kriminalisté dopadli dva vandaly, kteří zničili letos počátkem ledna na náměstí v Bechyni nové parkovací automaty. Městu tehdy způsobili škody za bezmála 370 000 korun.

Foto: Profimedia.cz

Stopa policisty zavedla na Liberecko.

Článek

Do čtyř přístrojů, která radnice umístila na zrekonstruovaném náměstí nalili neznámou kapalinu a ta zničila jejich řídící jednotky. Přístroje navíc postříkali barvou.

„Vyšetřování postupně vyloučilo možnost, že by za likvidací parkovacích automatů byl někdo z místních, z nichž někteří nesouhlasili s placením parkovného na náměstí. Stopa naopak policisty zavedla až na Liberecko, k dvojici mužů středního věku.

V závěru tohoto týdne zaklapla nad pachateli pomyslná klec a kriminalisté oba muže zadrželi,“ sdělil Právu táborský policejní komisař Miroslav Doubek. Dodal, že policii k pachatelům dovedla mimo jiné skutečnost, že automaty byly vedle vandalského postříkání barvou poškozeny i velmi odbornou, laické veřejnosti neznalou cestou. Tu mohl zvolit pouze člověk, který  profesně v oblasti parkovacích automatů pracoval, a tím právě jeden z pachatelů byl.

„Na základě nezvratných důkazů  se oba muži  k činu doznali a jsou již obviněni ze spáchání přečinu poškození cizí věci. Soud je mimo jiné může postihnout trestem odnětí svobody na dobu až jednoho roku. Motiv jejich jednání je stále předmětem policejního šetření,“ konstatoval Doubek. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám