Hlavní obsah

Muž upozornil řidiče na jeho rychlou jízdu, od opilce bez papírů dostal pěstí

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karviná

Další případ agrese na silnicích, který měl navíc nečekanou dohru na policii, vyšetřují kriminalisté v Karviné. Řidič, který jiného šoféra upozornil na příliš rychlou jízdu, si vysloužil několik ran pěstí a skončil v péči lékařů. Policie násilníka zadržela a zakrátko zjistila, že jezdí opilý a bez řidičského oprávnění.

Článek

O incidentu, který se stal ve čtvrtek odpoledne v ulici Ke Studánce, informovala karvinská policejní mluvčí Zlatuše Viačková.

„Kolem pětačtyřicetiletého muže, jenž parkoval svým vozidlem, projel vysokou rychlostí renault, který řídil 29letý muž. Starší muž mladšího na rychlou jízdu upozornil. Řidič renaultu z vozu vystoupil a staršímu muži dal rány pěstí do obličeje. Útočník byl na místě zadržen strážníky městské policie a předán policii,“ řekla Viačková.

Policisté lustrací zjistili, že řidič renaultu má až do května soudem vyslovený zákaz řízení všech motorových vozidel.

„Podle chování a reakcí policisté usoudili, že je pravděpodobně pod vlivem alkoholu. Dechovou zkoušku odmítl, tak byl převezen na protialkoholní záchytnou stanici. Tam už se zkoušce podrobil a výsledek byl 1,3 promile v dechu,“ doplnila mluvčí s tím, že řidič je podezřelý ze spáchání přečinů výtržnictví, maření výkonu úředního rozhodnutí a ohrožení pod vlivem návykové látky.

Nyní se čeká na výsledek lékařských vyšetření. „Trestní stíhání ještě může být rozšířeno o přečin ublížení na zdraví,“ doplnila Viačková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám