Hlavní obsah

Policista v Otrokovicích zastřelil duševně nemocného muže se sekerou

Právo, Jiří Růžička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Otrokovice
Aktualizováno

Dvaačtyřicetiletého muže zastřelil ve čtvrtek večer policista v domě v Otrokovicích na Zlínsku. Policista zbraň podle mluvčí zlínského krajského policejního ředitelství použil v nutné sebeobraně.

Článek

„Případ si převzala Generální inspekce bezpečnostních sborů, které přísluší vyšetřování události,“ řekla Bartíková.

"Převzali jsme jej z toho důvodu, že bylo použito donucovacího prostředku - střelné zbraně - a že došlo k úmrtí," řekla ČTK mluvčí inspekce Radka Sandorová. Pokud vyšetřování prokáže, že policista nepochybil, bude věc odložena. V opačném případě by mu hrozilo trestní stíhání.

Podle informací z místa činu trpěl zemřelý muž vážnou psychickou poruchou, která se podle sousedů stupňovala. V bytě žil se svým otcem. Policisté přijeli ve čtvrtek na místo na zavolání sousedů, kteří se obávali, že nemocný muž otci ublíží.

Na zasahujícího policistu pak psychicky nemocný muž zaútočil z těsné blízkosti sekerou. „Došlo k tomu po 19. hodině večer,“ uvedla Bartíková.

Krajské ředitelství Policie ČR vyslalo na místo členy posttraumatického intervenčního týmu, kteří pomohli příbuzným zemřelého i samotnému zasahujícímu policistovi.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám