Hlavní obsah

Rychlík vjel do tunelu na červenou, vlaky zastavily jen 20 metrů od sebe

– Praha

Ve čtvrtek kolem čtvrt na čtyři odpoledne zastavily v pražském tunelu Balabenka dva rychlíky 20 metrů od sebe. Jak uvedl mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal, nikdo nebyl při této nebezpečně vyhlížející situaci zraněn.

Foto: Drážní inspekce

Rychlíky v tunelu Balabenka jely proti sobě po stejné koleji.

Článek

Ve vlacích bylo dohromady zhruba 200 lidí, nikdo z nich nebyl zraněn. Byla poškozena výhybka, škoda činí asi 450 000 korun.

Rychlíky jely na trati Praha – Letohrad a Děčín – Praha. Podle Drápala byly vlaky zastaveny pomocí zabezpečovacího zařízení a funkce „Generální stop“.

"Strojvedoucí rychlíku jedoucího směrem na Letohrad projel návěst zakazující jízdu. Nedovoleně vjel na hlavní kolej, čehož si všiml dispečer a oba vlaky zastavil," řekl Novinkám mluvčí Správy železniční dopravní cesty Pavel Halla.

Podobný incident se stal na konci ledna v Pardubicích - Rosicích nad Labem. Rychlík jedoucí z Liberce do Pardubic tehdy vjel na kolej, kde již stál osobní vlak. Soupravy se ale nesrazily, rychlík zvládl zastavit včas. Příčinou najetí rychlíku na obsazenou kolej byl s největší pravděpodobností špatný pokyn signalisty.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám