Hlavní obsah

Zloději shodili ze schodů důchodkyni kvůli pětistovce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Kvůli pěti stovkám korun shodila dvojice zlodějů ve čtvrtek 22. března sedmašedesátiletou ženu ze schodů ve vestibulu metra Náměstí Republiky v Praze. Na policejním webu to ve čtvrtek uvedl mluvčí pražské policie Tomáš Hulan.

BEZ KOMENTÁŘE: Zloději shodili ze schodů důchodkyni kvůli pětistovceVideo: Policie ČR

 
Článek

Žena zhruba v 17:30 scházela do metra od Masarykova nádraží, a při tom jí zloději vytáhli z kabelky peněženku. Když si toho všimla a začala volat o pomoc, jeden z mužů do ní strčil, až spadla dolů. Naštěstí se vážněji nezranila. Policie po pachatelích pátrá, k dispozici má záznamy z kamer v metru.

"Muži odcizili ženě z kabelky peněženku ve chvíli, kdy byla přibližně v polovině schodiště," řekl Hulan. Okradená tedy padala dolů zhruba přes 20 schodů. "Pád vypadal hrůzostrašně. Poškozené se při něm naštěstí nestalo nic zásadního, nicméně i tak byla z preventivních důvodů převezena do nemocnice," dodal.

Policisté po zlodějích pátrají. "Ocenili bychom pomoc veřejnosti. Jakékoli informace k pobytu či pohybu hledaných mohou spoluobčané kriminalistům předat prostřednictvím linky 158," oznámil policejní mluvčí.

Jeden z mužů byl vyššího věku, v době krádeže měl na sobě tmavé oblečení a na hlavě klobouk. Druhý z pachatelů byl mladší, oblečený do tmavých kalhot a bílého trička s krátkým rukávem, pod kterým měl triko tmavé barvy s delším rukávem.

Kriminalisté zatím prošetřují případ pro trestný čin krádeže, ale nevylučují překvalifikování na loupež. Pak by pachatelům hrozilo místo nejvýše dvou let vězení až deset let za mřížemi.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám