Hlavní obsah

Žena nechala ukopat svého otce, jeho umírání sledovala

Právo, Zdeněk Seiner

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pardubice

Dvaadvacetiletý muž k smrti ukopal a umlátil v neděli ráno na lesní cestě u Semtína na Pardubicku šedesátiletého muže. Na brutální popravu se dívala 28letá žena. Šokovaní policisté zjistili, že si ji objednala. Policista blízký vyšetřování Právu prozradil, že to byla jeho dcera. To nepopřel ani komisař krajského policejního ředitelství v Pardubicích Milan Šmíd. „Byl mezi nimi příbuzenský vztah,“ řekl.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Oba společně po vzájemné dohodě poškozeného autem odvezli do lesa u Semtína, kde ho obviněný muž napadl tupými údery na hlavu a tělo. Žena byla po celou dobu toho útoku přítomna. Muž na následky útoku a způsobených poranění zemřel v nedělních ranních hodinách. Podle soudních znalců, kteří prováděli pitvu zemřelého, se jednalo skutečně o velmi brutální útok směřující zejména na hlavu a byl vedený až enormní silou,“ popsal případ vyšetřující kriminalista Šmíd.

Oba obvinění budou pravděpodobně ještě ve čtvrtek vzati do vazby, soud o tom bude rozhodovat odpoledne.

„Muž byl obviněn z těžkého ublížení na zdraví s následkem smrti, žena byla obviněna z návodu ke spáchání ze zvlášť závažného zločinu těžkého ublížení na zdraví s následkem smrti. Muž svou vinu doznal a upřímně svého jednání lituje, žena jakýkoliv podíl na smrti toho muže popírá,“ komentoval aktuální fázi vyšetřování kriminalista.

Nepříliš jasný je zatím motiv. Podle obviněné ženy to údajně měly být hluboké rodinné rozpory, mrtvý muž měl dlouhodobě týrat svou ženu, matku obviněné.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám