Hlavní obsah

Mladík si rozesílání dětského porna a orgií se zvířaty musí odpracovat

Právo, Petr Kozelka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Obrázky nahých nedospělých děvčat nebo snímky soulože člověka se zvířetem. Takové fotky a videa rozeslal emailem na několik adres Leoš Schuster. Krajský soud v Brně ho za to ve středu potrestal 300 hodinami veřejně prospěšných prací. Mladík trest přijal, podle svých slov totiž udělal hloupost, kterou musí odčinit.

Foto: Petr Kozelka, Právo

Leoš Schuster před soudem nezapíral.

Článek

"Obžalovaný rozeslal celkem 10 zpráv s fotkami a video soubory, na kterých byly obnažené dívenky vyzývavě předvádějící pohlavní orgány, a to v polohách předstíraného nebo i skutečného sexu. Dalších sedm zpráv pak rozeslal s přílohami soulože se zvířaty," zrekapitulovala mladíkovy prohřešky předsedkyně senátu Marta Ondrušová.

Státní zástupkyně pro Schustera požadovala podmíněný trest, senát ale nakonec došel k závěru, že obecně prospěšné práce k nápravě stačí. "Přísnější trest by připadal v úvahu, kdyby takto rozeslal více emailů nebo tak činil s větší intenzitou," vysvětlila Ondrušová.

Schuster před soudem nijak nezapíral a ke všemu se přiznal. "Už dva roky kvůli tomu chodím po soudech, dostává mě to psychicky do kolen. Snažím se ze všech sil o nápravu. Byla to ode mě hloupost, sháněl jsem nahé fotografie dospělých žen, když jsem zjistil, že o tohle je na internetu zájem. Šlo o poptávku. Těm lidem jsem to poslal výměnou za to, co jsem chtěl já. Kdybych věděl, jak to skončí, tak bych snad ani ten počítač nezapínal," sypal si popel na hlavu mladík.

Reklama

Výběr článků

Načítám