Hlavní obsah

Z nadace pro postižené děti zmizely materiály, které mohou být zneužity

Právo, Patrik Biskup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň

Na poplach bije předsedkyně nadačního Fondu Úsměv Jana Štruncová. Z plzeňské kanceláře této neziskové organizace, která od roku 2004 pomáhá dětem postiženým mozkovou dysfunkcí, zmizely materiály, jenž podle Štruncové mohou být zneužity podvodníky.

Článek

„Chybí dokumentace k projektům, výpisy z účtů, připravené sponzorské smlouvy a další podklady pro jednání s partnery. Člověk, který tím disponuje, tak lehce může prokázat spolupráci s nadací a například si říci na nějaké akci o část výtěžku,“ uvedla Štruncová. V této souvislosti upozornila, že pouze ona je osobou, která za fond jedná.

„Mám teď velký strach, že se může někdo obohatit na úkor postižených dětí. Vlastně nemohu podat ani trestní oznámení na policii, neboť žádná škoda v tuto chvíli nevznikla,“ dodala šéfka fondu.

Ke krádeži došlo pravděpodobně během rekonstrukce objektu, ve kterém má nadace kancelář. Mám určité podezření na jednoho člověka, ale nemohu mu to dokázat,“ uzavřela Štruncová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám