Hlavní obsah

Muž žil tři týdny s mrtvou družkou v pražském bytě

Policisté zadrželi na Slovensku sedmačtyřicetiletého Slováka Richarda Fábryho, který údajně téměř tři týdny žil v bytě v Praze 6 s mrtvou družkou. Zjistil prý, že zemřela, poté co upadla a tři dny se nehýbala. Pak jí sebral platební kartu, kupoval si alkohol a žil v bytě ještě asi tři týdny, dokud mu nedošly peníze, uvedl dnes mluvčí pražské policie Tomáš Hulan.

Foto: Policie ČR

Zadržený Richard Fábry

Článek

Vyšetřovatel ho obvinil z trestných činů neposkytnutí pomoci, podvodu a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Při výslechu zadržený uvedl, že žena nezemřela jeho rukou. Stíhán bude na Slovensku.

Po třech týdnech, když už byl zápach nesnesitelný a byl patrný v celém domě, muž z bytu odešel. Dne 27. února pak obyvatelé domu v Praze 6 v ulici Na Chobotě na podezřelý zápach upozornili policii. Po otevření dveří bylo uvnitř nalezeno ženské tělo v pokročilém stadiu rozkladu. Patřilo pětačtyřicetileté Rusce, její partner však již v bytě nebyl. Odcestoval z Česka.

Svědci uvedli, že muž pil často alkohol a měl velice násilnickou a žárlivou povahu. Zadrželi ho čeští kriminalisté ve spolupráci se slovenskými kolegy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám