Hlavní obsah

Policie provádí zátah proti radikálům, v hledáčku jsou i žháři z Aše

Právo, pab

Detektivové z Útvaru pro boj s organizovaným zločinem (ÚOOZ) provádí v úterý po celé republice zátah proti pravicovým radikálům. V jejich hledáčku jsou i žháři, kteří se koncem února pokusili vypálit romskou ubytovnu v Aši na Chebsku.

Článek

„Mohu potvrdit, že dnešním dnem jsme zahájili realizaci případu, který směřuje do pravicově extremistické scény. Akce je velmi rozsáhlá, probíhá na mnoha místech republiky,“ řekl Právu mluvčí ÚOOZ Pavel Hanták.

Potvrdil také, že v této souvislosti policisté získali informace, které se vztahují k útoku zápalnými lahvemi na objekt obydlený Romy v Aši.

„Bližší informace budeme schopni uvolnit až v průběhu příštího týdne,“ dodal Hanták.

Na ubytovnu v Nádražní ulici, kde žijí tři romské rodiny, zaútočila dvojice maskovaných žhářů 26. února v půl třetí ráno. Do jednoho z oken a na vstupní dveře hodili zápalné lahve, oheň se ale dovnitř nerozšířil. Lahve dvojitými skly oken až do bytu nepronikly. Ohořelá byla jen omítka.

„Spali jsme a pak jsem uslyšela ránu. Pak jsme na okně viděli oheň. Moc to ale nehořelo, vzali jsme kýble s vodou a rychle oheň uhasili a volali jsme policii,“ popsala Právu útok obyvatelka přízemního bytu Drahoslava Gašparová. Svědci viděli od ubytovny utíkat dva zakuklené muže.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám