Hlavní obsah

Podnikatel měl srazit policistu a ujet. Řídila má masérka, hájí se

Právo, Petr Kozelka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Černý mercedes řítící se brněnskými ulicemi neunikl paprskům policejního radaru. Jeho řidič za tmavými skly pak nereagoval na signál k zastavení od opodál stojící policejní hlídky, naopak se jen otočil do protisměru a rozjel se na zastavujícího policistu. Muž, kterému auto patří, v pondělí stanul před soudem.

Foto: Petr Kozelka, Právo

Podnikatel Jiří Úlehla se u soudu bránil tím, že auto řídila jeho známá.

Článek

Podle státní zástupkyně seděl za volantem silného vozu šestačtyřicetiletý brněnský podnikatel Jiří Úlehla, který se začal v pondělí před brněnským Městským soudem zpovídat za násilí proti úřední osobě.

„Na ulici Provazníkova v Brně mu policejní radar naměřil na místě s povolenou padesátkou rychlost 84 kilometrů v hodině. Hlídka se ho pokusila zastavit o 300 metrů dále, řidič ale jen přibrzdil, pak se otočil a rozjel se na policistu, který se ho snažil předepsaným způsobem zastavit. Těsně před ním strhl řízení prudce vlevo, ale přesto ho zachytil, srazil na zem a pak ujel,“ řekla v obžalobě státní zástupkyně s tím, že policista při nájezdu utrpěl poranění ruky.

Úlehla se před soudem bránil s tím, že za volantem v žádném případě neseděl, protože v tu dobu byl zrovna na Slovensku. „Nikdy jsem neudělal nic protizákonného, jsem slušný člověk, nemám násilnou povahu. To předmětné auto jsem půjčil jedné známé, je to moje masérka, už jsem jí ho půjčil i dříve v minulosti. Sám bych na policisty nikdy nenajížděl, to je absurdní,“ hájil se Úlehla.

Verdikt nad podnikatelem by mohl zaznít v polovině dubna.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám